Túraélmény videónapló

Babsko Praskalo - Tazha

2017 jún 04

A Közép-Balkán Nemzeti parkban sok olyan folyó van, mely látványos vízesések formájában zuhan alá, ezeket a helyiek "praskalo"-nak nevezik. A környéken az egyik legkisebb vízesés a Babsko Praskalo, csak 54 m magas. A Babska folyó vizének viszont további esése van a vízesés alatt is, számos kisebb-nagyobb, többé-kevésbé elterülő zuhatagot alkotva.

A Babsko Praskalo a Tazha faluból közelíthető meg. Egy darabig kocsival, majd csak terepjáróval lehet haladni. Végül egy sorompó zárja az erdei utat, innen már csak egy félóra a vízesés. További 3 óra járásra egy másik látványos vízesés található, szintén a Tazha folyó egyik mellékágán, a 70 m magas Kademliysko Praskalo. Ez utóbbit idő hiányában mi csak madártávlatból nézhettük meg.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.