Túraélmény videónapló

Banica-szoros - Kudzsiri-havasok

2015 szept 13

Azt írják erről a helyről, hogy csak nagyon kevesen tudnak róla, de ez nem igaz. Valójában a legtöbb túrakedvelő ember hallott már róla, látott itt készített képeket, még ha nem is sikerült mindenkinek ide eljutni. Mivel már a csapból is ez ömlött, ezt reklámozták, én is már évek óta készültem ide eljutni.

A kb. 250 m hosszú szoros tényleg nagyon látványos, hasonlít a Corcoaia-szoroshoz. A feltételezések szerint egy barlangjárat mennyezetének beszakadása révén keletkezett, majd a mészkőben az erozió nyomán alakultak ki a látványos karsztformák.
Bár a szorostól mintegy 5 km-re található, a filmecske végére beillesztettem egy rövid felvételt a Banica-kőbánya melletti természetes hídról. Ezt már valószínűleg kevesen ismerik. Nem csoda, hiszen igazi rejtett látnivaló. Rajta, illetve a közelében állva sem látható, csak a patak medrébe leereszkedve ismerhető fel.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.