Túraélmény videónapló

Borov Kamak vízesés - Zgorigrad, Vratsa

2017 szept 17

A Vratsa ökoösvény a bulgáriai Vratsa várostól 6 km-re levő Zgorigrad településtől indul, és a Parshevitza menedékháznál ér véget. Nevezik még Zgorigradska vagy Borov Kamak ökoösvénynek is. Ez utóbbi elnevezés magyarul Fenyős-kőre fordítható, névadója az útvonalon található, 63 m magas vízesésnek.

Az ökoösvény a Leva patak mentén vezet, a Vratsa Balkan lejtőin. Egy viszonylag kezdetlegesen és különböző stílusban megépített fahíd és falépcső sorozat könnyíti meg a haladást. A vízesés feletti sziklafal tetején zöld tisztás található, innen az ösvény a Parshevitsa menedékházig visz. Visszafelé Vratsa városba vagy Zgorigrad településre lehet beereszkedni.

Én nem a megfelelő időpontban látogattam meg a Borok Kamak vízesést. A látványos környezetben rejtőzködő zuhatagban, tavaly szeptember közepén egy csepp víz sem volt. Hát, ide is vissza kell mennem. Valamikor tavasszal, lehetőleg kiadós esőzések után.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.