Túraélmény videónapló

Bovska Skaklya - Gara Bov - Svoge

2017 jún 02

A Bovska Skaklya-vízesés Svoge város közelében van, Bulgáriában. A Zaselska folyó zuhataga, magasságát illetően több adatot is találtam a neten (120 m, 85 m). Szintén egy időszakos vízesés, tavasszal a legszebb, nyáron kiszárad.

Két út lehetséges a megközelítésére. Az egyik a Gara Bov faluból induló, viszonylag könnyen járható Vazov öko-ösvény. A másik lehetőség Zasele faluból van. Innen csak be kell ereszkedni a vízeséshez, visszamászni már nehezebb. Mivel kocsival el lehet jutni a Zasele faluba, ez a legrövidebb lehetőség. A környéken rengeteg orgonabokor van, mely szépen kiegészíti a zöld növényzetet.

Gara Bov falutól délre, Tserovo-ból indulva, kocsival kb. 150 méterre megközelíthető egy kilátópont (Zlio Kamik, a Gonosz-szikla), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Iskar-folyóra és Gara Bov falura.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.