Túraélmény videónapló

Byala Reka - Kalofer

2017 jún 03

A Byala Reka ökoösvény, vagy ahogy mi neveztük a bulgáriai kiránduláson... "ekópateka" :-), a Stara Planina hegység lábánál található, 8 km-re Kalofer várostól. A Közép-Balkán Nemzeti parkban, a Fehér-patak mentén, egy 1830 m hosszú turistaösvényt építettek ki. Körút formájában járható be, kb. 2 óra alatt. Az ösvényen számos fahíd, korlát, kilátópont, pihenőhely és információs tábla található.

Nekem nagyon tetszett, hogy bár a hídak fémből készültek, fával burkolták őket. Az ösvény kiépítése beleillik a környezetbe, és egységes képet mutat. A patak tényleg fehér :-), a vize pedig annyira tiszta, hogy ittunk is belőle. Kocsival az ökoösvény bejáratáig lehet menni, a közelben található a kaloferi szerzetesek kolostora.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.