Túraélmény videónapló

Cherven középkori erődítmény

2017 szept 16

A bulgáriai Ruse várostól kb. 30 km-re délre, a Rusenski Lom természeti parkban található a Cherven középkori erődítmény. Eredetileg egy 6. századi bizánci erődítmény, mely a 14. században érte el fejlődésének tetőfokát.

A második bolgár birodalom alatt, a 12-14. században az ország egyik legnagyobb katonai, adminisztratív és gazdasági központja, a bolgár püspökök székhelye. 1388.-ban a törökök meghódítják és lerombolják az erődítményt.

A középkori település egy belső városból, várból állt, mely egy hatalmas szikla fennsíkján épült meg. Illetve egy külső városból, mely az előbb említett sziklahegy lábánál helyezkedik el.

A sziklafal aljánál levő parkolóból egy korláttal ellátott betonlépcső vezet fel a vár romjaihoz. Az erődítmény látnivalói a várfalak, a 12 m magas torony, a két várkapu, a kastély, 13 templom alapkövei, két vízpompa, és természetesen a helyszínt körülölelő látványos, sziklás környezet.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.