Túraélmény videónapló

Der Dachstein - Steiermark

2015 aug 12

A Dachstein Gletscherbahn panoráma-felvonó 2700 méter magasba vitt fel, Stájerország legmagasabb hegyére, a Dachstein-ra. Mesés természeti környezet tárult ki itt előttem, Ausztria hegycsúcsainak panorámájával. Állítólag Szlovéniáig és Csehországig is el lehet innen látni. A felvonó felső állomásánál több turistalátványosság is található. A Sky Walk kilátó, a Dachstein Függőhíd, a Lépcső a semmibe, és a Jégpalota. Ez utóbbi három, fizetős.

A Jégpalota egy hatalmas sátor alatt található, én a belépő miatt kihagytam. Véleményem szerint a Fogarasi-havasokban, a Bilea-tó melletti Jéghotel látványosabb. A Sky Walk kilátó 250 méterrel a Hunerkogel függőleges sziklafala felett található, az Alpok egyik leglátványosabb kilátója. A Dachstein Függőhíd Ausztria legmagasabbra épített függőhídja, egészen 400 m mélységig lehet innen rálátni a Dachstein sziklás déli oldalára.

A Lépcső a semmibe talán a legérdekesebb látnivaló. 14 keskeny lépcsőfok, amely nem vezet sehova, pontosabban csak egy felül és a lépcsőfokok felől nyitott üvegdobozba. A turisták türelmesen sorba állnak a lépcső tetején, majd rendre levonulnak az aljába. Hátat fordítanak, és belenéznek egy fényképezőgépbe. Pedig a látvány a hátuk mögött van :-)

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.