Túraélmény videónapló

Fehér-patak élményfürdő

2018 okt 07

A Békás-szorosból, a Magyarok hídjától indulva (itt pár kocsi számára elégséges parkolóhely van), a sárga sáv jelzést követve juthatunk a Fehér-patakhoz. A Kis-Békás kilátópontja közeléből a túraösvény beereszkedik a Fehér-patak völgyébe, keresztezi azt. A Fehér-patak a Szurdok-havasból ered, átfolyik a Szurdok-pusztán, végül látványos vízesés formájában ömlik a Kis-Békás patakba.

Közvetlenül a Kis-Békás-vízesés felett a Fehér-patak látványos zuhatagsort alkot. Formavilága változatos, környezete vad, a hely hihetetlenül romantikus. Október első felében, az idén vénasszonyok nyara van. A növényzetet az ősz színei teszik élénkké, délután 5 óra körül a nap sugarai pont ide sütnek. Az egyik méretes kőüstbe vályún keresztül ömlik a víz, csábító medencét alkotva. Én sem tudok ellenállni az élményfürdőnek :-)

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.