Túraélmény videónapló

Fejedelemasszony kövei

2017 szept 01

A fejedelemasszony kövei a szív, az elme, és a lélek. Az első kettő csak tudás birtokában segít megismerni a világot (sziklamászó felszereléssel mászható), hiszen az érzelmek és a gondolatok (a két sziklatorony) eltakarják a kilátást. A harmadik viszont elérhető hely. Innen már mindent, igazán szemlélni lehet.

A Ráró egy kis kiterjedésű hegység. Talán legszebb látnivalója a Fejedelemasszony köveinek nevezett hármas mészkőszikla. A két karcsúbb sziklatorony csak sziklamászók számára elérhető. A harmadikra a túrázók is feljuthatnak. A szikladarabok között jelzett út vezet, helyenként vaslánc biztosítással, a torony tetejére. Itt tágas hely fogad. Pihenésre, fényképezésre, meditációra alkalmas. Persze, ha éppen nincs nagy forgalom :-)

A legenda szerint, az ezerötszázas években, Petru Rares fejedelem menekülése idején, a fejedelmasszony és fia itt találtak menedéket. Állítólag itt rejtették el kincseiket, és itt sikerült megmenekülniük a környéken portyázó tatár csapatoktól. A kincseket és/vagy az ellenséget kőomlás temette maga alá. A látványos sziklaalakzat így kapta a nevét. Aki pedig felkeresi, bár a kincset nem biztos, hogy megtalálja, garantáltan gazdagabban tér haza.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.