Túraélmény videónapló

Hias Klettersteig - Silberkarklamm

2015 aug 13

A D nehézségű Hias Klettersteig a Silberkar-szurdok három vasalt mászóútja közül az első, és talán a legkönnyebben teljesíthető. Két kötélhíd és néhány trükkösebb szakasz teszi érdekessé, de igazán a szűk szurdok miatt látványos. Nem tetszett, hogy a biztosítósodronyt több helyen a fenyőfák törzsének közepén átfúrva vezették. Sajnos láttam még ilyent Ausztriában.

A Hias via ferráta nem túl hosszú, többnyire függőleges, a szintkülönbség 130 m, kb. 1 óra alatt lehet megmászni. Szerencsére össze lehet kötni a patak túlsó oldalán található Rosina, illetve a Silberkar-menedékház feletti Siega vasalt mászóutakkal, így akár egy teljes napot is el lehet tölteni itt.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.