Túraélmény videónapló

Hotnishki Vodopadi - Veliko Tarnovo

2017 aug 20

A Kaya Bunar vízesés (Hotnishki Vodopadi, Hotnitsa Waterfall) 20 km távolságra található a bulgáriai Veliko Tarnovo várostól. A vízesés 30 m magas, felfelé még több kisebb zuhatagot találunk. Alatta egy festői tavacska alakult ki. Kocsival egészen a zuhatag közelébe lehet eljutni. Az előtte levő tisztáson fából ácsolt asztalok és padok várják a pihenni vágyókat.

A tisztás melletti fahídtól kezdődik az a túraösvény (a bolgárok az ökoösvény, ekopateka elnevezést használják), amely végigvezet a vízesés feletti sziklaszorosban. Fából készült hidak, sziklába vájt lépcsőfokok segítik a haladást, a korlátokat ágakból improvizálták. Helyenként izgalmas repedésen kell átmenni, és van néhány kitettebb ösvényrész is.

A víznek érdekes zöldeskék színe van, a hely vonzó a fotósok számára. Az ösvényről látványos rálátás nyílik az alattunk levő patakra. Különösen nyáron, a nagy melegben, kellemes itt a séta a fák árnyékában. A narancssárga Short way back felirathoz érkezve, a pontokat követve visszatérhetünk a tisztásra. Vagy ugyanazon az úton, ahol jöttünk.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.