Túraélmény videónapló

Kaiserschild Klettersteig - Eisenerzer Ramsau

2017 jún 28

A 2085 m magas Kaiserschild az Eisenerz-i Alpok északi szélén helyezkedik el, Stájerországban, Ausztriában. Kettős csúcsot alkot a picivel nagyobb, 2105 m magas Hochkogel csúccsal. A nevét onnan kapta, hogy a szenvedélyes vadász I. Maximilian császár megtiltotta a hegycsoportban a vadászatot, és ezt császári címerrel ellátott felirat tudatta.

A Kaiserschild vasalt mászóút D/E nehézségű, végig meredek és kitett. Bejárása 5 órát vesz igénybe, ebből kb. 1,5 óra a sziklafal megközelítése, 1,5 óra a mászás, és 2 óra a visszavonulás Eisenerzer Ramsau-ba, az Alpengasthof Ramsau előtti parkolóba. Kiszállási lehetőség nincs, a mászás rendesen igénybe veszi a karizmokat. Kezdőknek semmiképpen, csak tapasztalt, jó fizikummal rendelkező mászóknak ajánlott.

Az útvonal végén egy burmai híd (olyan tibeti vagy nepáli híd, melynek három kifeszített sodronya egy-két lépéstávolságonként össze van kötve) található, melyet akár ki is lehet kerülni. A kiszállási ponttól negyedórára van a csodálatos körpanorámát nyújtó Kaiserschild-csúcs. A visszavonulás a sziklafal alatt, vagy a Hochkogel-csúcs érintésével lehetséges.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.