Túraélmény videónapló

Kanyona na Vodopadite - Smolyan

2017 aug 19

A vízesések szurdoka elnevezésű ökoösvény Bulgáriában, a Rodope-hegységben, Soskovcheto természetvédelmi területen található. Smoljan város Sredoka nevű külvárosának szélétől indul. Hossza majdnem 10 km, két nagyobb körútból áll, és 3-4 óra alatt lehet bejárni.

A túraösvényen fahídak, falétrák segítik a haladást, de pihenőhelyeket és kilátópontokat is találunk itt. Állítólag 46 vízesés és zuhatag van az Elenska-patakon, én sokkal kevesebbet láttam a helyszínen. A legnagyobb vízesés az Orfeusz nevet kapta, egy hárfa húrjaihoz hasonló kinézetele miatt. Állítólag 68 m magas, de én alacsonyabbnak néztem. További vízesések a Kőernyő, a Szív, a Hordók neveket viselik.

Az útvonal egyik fő látnivalóját a Százéves tölgyfát sajnos nem találtam meg, vagy elmentem mellette. A tájékoztató táblán 4,5 m átmérő szerepel, szerintem kerületet akartak írni. Sajnos a Vízesések szurdoka bejáratánál elhelyezett térkép számomra használhatatlan volt, a kizárólag cirill betűs bolgár szöveg miatt.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.