Túraélmény videónapló

Krivádiai-szoros - Kudzsiri-havasok

2015 szept 13

A Krivádiai-szoros a Banica községközponthoz tartozó Krivádia település mellett található, a Kudzsiri-havasokban. Megközelítése körülményes, bejárása végig a patakmederben történik, a legszűkebb részén derékig érő vízben. A Krivádia felett átívelő viaduktról jó rálátás kínálkozik a vad szoros felső, nyitott részére, de nem enged bepillantást az alsó részekbe. A településre beereszkedve, a templomtól indulva, a viadukt alatt lehet megindulni a patakon felfelé.

Mivel a vízben kell gázolni, fürdőruha és megfelelő lábbeli ajánlott. A Corcoaia- és a Banica-szoros után ez a hely nem volt annyira látványos, már ami a szoros szín- és formavilágát illeti. A rengeteg szemét, a sok eldobott üres palack pedig egyenesen lehangoló. Kárpótolt viszont a szűk részek derékig érő vízben történő bejárásának izgalma. A viadukt közeléből, a főútról induló ösvényen, könnyen megközelíthető a szoros felé emelkedő Krivádiai vártorony is.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.