Túraélmény videónapló

Krushunski vodopadi - Krushuna

2017 jún 05

A Krushuna-vízesések egy travertinben képződött karszt zuhatag-sorozat. Krushuna falu közelében található, nem messze Lovech várostól. Bulgária legnagyobb, ilyen jellegű vízesése. Egyedi a buja növényzettel teli, látványos környezet, a számtalan kerek terasz, és ásványvizzel telt, kis természetes medencéi miatt. A fő vízesés 20 m magas, és több kisebb zuhatagra oszlik, ahogy végigömlik a mészköveken.

A látogatók számára pihenőhelyekkel, lépcsőfokokkal és hidakkal ellátott ösvényt építettek ki, mely egészen a vízesések egy barlangban található forrásáig, majd a zuhatagok alá vezet. Így több nézőpontból is meg lehet csodálni a zuhatagokat, medencéket, a mohás mészköveket. A látogatás díjköteles. Sajnos nem fogadnak el sem bankkártyát, sem eurót, csak bolgár lévát.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.