Túraélmény videónapló

Lapos-patak - Békás-szoros

2017 máj 01

A Békás-szoros egyik kevésbé ismert, jelzetlen ösvényen megközelíthető látnivalója a Lapos-patak vízesés-sorozata. A Lapos-patak a Kupás-kő és a Bardócz-kő között folyik lefelé, végül az Oltár-kő alatt látványos zuhatagokat alkotva ömlik be a Békás-patakba.

A rejtektől felfelé, a patak földrajzi jobb oldalán (tehát felfelé menet a bal oldalon) jelzetlen ösvényen haladhatunk. Útközben több, kisebb-nagyobb zuhatagot csodálhatunk meg. A legnagyobbat már csak a szikla szorításában lehet megpillantani. A jobb rálátás érdekében csizmára és a ereszkedéshez-kapaszkodáshoz egy rövidebb kötélre is szükség lehet.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.