Túraélmény videónapló

Leopoldsteiner See - Eisenerz

2017 jún 26

A Leopoldsteiner See egy stájerországi tó, 4 km-re északnyugatra található Eisenerz várostól. 628 m tengerszint feletti magasságban fekszik, a Hochschwab-hegycsoport nyugati részében, a Seemauer sziklafal lábánál. 1400 m hosszú, 370 m széles, legnagyobb mélysége 31 m.

Nevét a közeli Leopoldstein-kastélyról kapta. A tavat egy 3 km hosszú erdei út, ösvény kerüli meg. Egy késő délutáni séta alkalmával készült az alábbi videó. A kristálytiszta vizű tóban a helybeliek fürödtek is, mi másnap a Seemauer sziklafalának tetejére a Ferenc Jóska :-) vasalt útvonalán jutottunk fel.

A monda szerint egy férfisellőt (a hableány férfi megfelelője) fogtak ki a tóból. Hogy kiváltsa a szabadságát, megmutatta fogvatartóinak az Erzberg-i vasérc lelőhelyeket, majd eltűnt a Wassermannsloch nevű karsztforrásban.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.