Túraélmény videónapló

Orlovo Oko - Yagodina

2017 aug 19

Orlovo Oko (Eagle's Eye, A sas szeme) egy kilátó a Rodope-hegységben, a Szent Ilia-csúcs mellett, közel Yagodina településhez, Bulgáriában. A tengerszint felett 1563 méteren épített acélépítmény 670 méterrel emelkedik ki a látványos Buynovsko-szoros és az abban kanyargó folyó és út fölé.

Én késő délután értem a helyszínre. Bár terepjáróval is ki lehet jutni a kilátó közelébe, én egy túraösvényt választottam. Kevéssel alkonyat előtt értem ki, de egy remek naplementét volt alkalmam végignézni. Csodálatos innen a kilátás a szorosra, valamint a távolabbi bolgár és görög hegyekre.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.