Túraélmény videónapló

Pricske-tető - Gyergyói-havasok

2017 jan 04

Amennyiben a Gyergyószentmiklós, illetve Gyergyószárhegy felett őrködő Pricskére szeretnénk eljutni, és a Güdüc-patak völgyéből indulunk, utunk a Fehér háznak nevezett épületrom mellett vezet el.

Innen már közel van a Bodó mezeje, ahol elérjük a piros pont turistajelzést. Végül a piros kereszt jelzés visz fel a Pricske 1544 méteres csúcsára. Ez az útvonal talán a leggyorsabb lehetőség a csúcsra feljutni, és valószínűleg nem találkozunk így pásztorkutyákkal sem.

A Gyergyószárhegyból induló piros pont turistajelzés több esztena mellett is elvezet, és kb. kétszer hosszabb. Bár a piros pont és piros kereszt jelzések találkozásánál, a térképen egy esztena van feltüntetve, e túra alkalmával csak egy földön heverő épülettető maradványát láttuk.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.