Túraélmény videónapló

Rheinschlucht - Flims

2017 szept 09

A Rajna-folyó (németül Rhein) Graubünden svájci kantonban, az Oberalppass-nál ered, majd 1324 km megtétele után a hollandiai Rotterdam-nál ömlik az Északi-tengerbe. A svájci Grand Canyon-nak is nevezett Rajna-szurdokban (rétóromán nyelven Ruinaulta) 14 km hosszan kanyarog 350 m magas, fehér falak között.

Flims hegyi városkába érkezve, értékes időt veszítünk azzal, hogy a parkolóautomatákhoz szükséges svájci pénzérméket beszerezzük. A Via Dil Lag nevű erdei sétány kezdeténél levő parkolóban hagyva a kocsinkat, gyalog indulunk tovább, többnyire szakadó esőben. Beereszkedünk a Cauma-tó (Caumasee) partjára. Gyönyörű, kékeszöld színe van, fenyőkkel van körbevéve, és saját szigete van. Állítólag a szezonban a tópart itt fizetős, mi most az esőben csak a látványnak tudunk örülni.

Esőköpennyel és esernyővel a kezünkben, gyalogolunk tovább. Az Il spir kilátónál sincs szerencsénk. Az eső folyamatosan zuhog, a szurdok mélyén kanyargó Rajna zöld vizét többnyire pára takarja. Hát, ide egy alkalmasabb pillanatban kell visszajönnünk. Hiszen a szurdokot lentről is meg lehet nézni, egy panorámakocsikból álló vonattal (Rhätische Bahn) utazva. De kerékpározni is lehet benne, illetve vadvízi evezésre is lehetőség van.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.