Túraélmény videónapló

Rozsnyói-szoros kis via ferráta

2016 márc 26

Az elmúlt napokban ott is havazott, így téli körülmények között másztam meg a Rozsnyói-szoros két vasalt mászóútját. Amíg a nagy, extrém nehézségű via ferráta alsó része száraz volt, a felső felében már hófoltok és jégcsapok voltak, a kis via ferrátán pedig a sárra is vigyázni kellett. Az ingánál sikerült lepottyantanom a selfie-botomat, amivel az inga kábelét kellett volna magamhoz húznom, így az alsó sodronypályát és a barlangászkantáromat is használtam a továbbjutáshoz. A nagy vasalt mászóút tetejénél hiányzik a fakereszt, elkorhadt és kidőlt.

A Rozsnyói-szoros második, kis vasalt mászóútja, kb. 100 m hosszú, 40 m magasságban található a sziklafalon. A vége üresben végződik, így oda-vissza másztam. A fogózkodók viszonylag távol vannak egymástól, alacsonyabbak számára ez gond lehet. Kitettsége és vonalvezetése miatt a nehéz via ferráták közé sorolom.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.