Túraélmény videónapló

Schulter Anstieg - Hoher Dachstein

2015 aug 12

A Hoher Dachstein tetejére két vasalt mászóút vezet. A Randkluft rövidebb, de repedésekkel teli gleccseren lehet megközelíteni. Veszélyes a beszállási pontig eljutni, valószínűleg ezért volt most is lezárva. A Schulter (a Dachstein válla) viszont annyira hozzáférhető, hogy akár sétatérnek is lehetne nevezni. Rengetegen másznak rajta, és ugyanott kell visszajönni. Hivatalosan A/B nehézségű, de így is láttam olyanokat, akiknek azért egyes részek gondot okoztak.

Meglepően sok idős, nyugdíjas emberrel találkoztam ott, egy 4-5? éves kislányt kötéllel biztosítva vittek fel a szülei. És láttam egy fiatalembert, aki 2 mankóval mászott a vasalt útvonalon. A Hoher Dachstein 2995 m magas, de hogy meglegyen a háromezer méter, hát felkapaszkodtam a csúcson levő több mint 5 méteres keresztre is. Nem szép dolog, de ott mindenki ezt tette :-)

Szikrázó napsütésben volt részem, igaz úgy időzítettem a túrát, hogy szép idő legyen. A látványt pedig nem lehet szavakkal leírni. Monumentális a rálátás a Hallstätter- és Gosau-gleccserekre, a közeli Niederer Dachstein, Hoher Gjaidstein, és Koppenkarstein csúcsokra.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.