Túraélmény videónapló

Shipka pass - Gabrovo-Kazanlak

2017 jún 05

A Shipka-hágó a Balkán-hegység egyik látványos átjárója, a Bulgarka Természeti Park része. Gabrovo és Stara Zagora tartományokat választja el egymástól, illetve összeköttetés Gabrovo és Kazanlak városok között. Shipka városkától 13 km-re, északra található.

Az 1877-78-as orosz-török háború ideje alatt, a Shipka-hágó egy sor csata helyszíne volt. Bulgárok harcoltak itt, orosz segítséggel, a török birodalom ellen. A hágó közvetlen közelében magasodó Stoletov-csúcson található a 31,5 m magas Shipka-emlékmű. Bejáratát egy 8x4 méteres bronz oroszlán őrzi.

Érdemes kikapaszkodni az emlékműhöz, hiszen csodálatos kilátás nyílik innen a környékbeli hegyekre, településekre. Mi nem számoltuk a lépcsőfokokat :-)

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.