Túraélmény videónapló

Skaklya-vízesés - Vratsa

2017 jún 02

Skaklya-vízesés - Vratsa. Bulgária legnagyobb időszakos vízesése 141 m magasból zuhan alá. A zuhatag a Vratsa-hegy nemzeti parkban található, 1,5 km távolságra Vratsa városától. Jól jelzett ösvényen közelíthető meg, hóolvadás vagy esőzések után a legszebb. Érdemes a vízesés tetejéhez is felkapaszkodni, gyönyörű kilátás nyílik innen a városra.

A legenda szerint a török hódoltság idején, török katonák táboroztak a vízesés alatt. Hajnalban, amikor a napsugarak bearanyozták a vízesést és a sziklafalat, a vezetőjük felkiáltott: "Mashallah, Skaklya". A gyönyörű látvány háremének egyik nőjére emlékeztette, akit Skaklya-nak hívtak. Így kapta ez a vízesés a nevét. A közeli Svoge város mellett van még egy hasonló nevű zuhatag.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.