Túraélmény videónapló

Sztán völgye kanyon - Fruntii-hegység

2015 szept 14

A Sztán völgye a Vidraru-tó közelében, attól dél-nyugatra, a Fruntii- (ejtsd Frunci) hegységben található, a Fogarasi havasokban. Aki járt már a Hét Létra-vízesésnél, értékelni fogja ezt a kiépített kanyont. Amennyiben a Vidraru-tó felől közelítjük meg a kanyon bejáratát, áthaladunk a gáttól délre található alagúton, majd kb. 2 km után megállunk az első hajtűkanyarnál, egy piros színű fedett keresztnél, ahol egy tájékoztató tábla is található.

Talán vitatlható, hogy melyik szebb és látványosabb, de a Sztán völgye hosszabb, a bejárása körülményesebb, kalandosabb. A kanyon ki van építve vaslétrákkal, hidakkal, lépcsőfokokkal, kapaszkodásra alkalmas vassodronnyal. Bár a bejárásához nincs szükség különösebb felszerelésre, a sisak hordását mindenképpen ajánlom. A nedves, csúszós kövekkel teli terep miatt pedig túrabakancsot is érdemes viselni.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.