Túraélmény videónapló

Sztán völgye kanyon télen - Fruntii-hegység

2017 febr 15

A Sztán völgye télen is nagyon látványos. Sőt, amennyiben a patak be van fagyva, és a jeget egy hóréteg is fedi, a kanyon bejárása sokkal gyorsabb, könnyebb. Olyan helyeket is megközelíthetünk ilyenkor, ahova nyáron a víz miatt nem juthattunk el. Körülményesebb viszont a helyszínre eljutni, mert ilyenkor a Transzfogaras-út központi része le van zárva, és csak dél felől, Curtea de Arges felé kerülve juthatunk el ide.

Túránkon ez alkalommal egy bámulatos hegymászó képességekkel rendelkező kutyus is elkísért. Amióta nem jártam itt, a kanyon kiépítése további sodronyrészekkel, lépcsőfokokkal bővült. Ez különösen a kanyon vége felé található szűk folyosóban hasznos, ahol idáig nyáron, magas vízállás esetén, esetleg csak derékigérő vízben lehetett haladni.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.