Túraélmény videónapló

Tolvajos-barlang - Apáca

2018 ápr 29

Az apácai Tolvajos-barlang az Alsórákosi Olt-szorosban található, a Töpe-patak forrásfejében. A barlangból kifolyó karsztforrás vizéből ered a patak egyik ága. A szűk, de magas járatszelvényű, egyenes főjárat tektonikus repedés mentén alakult ki. A barlangjáratot a víz oldó, korroziós, koptató munkája alakította ki.

A járatok összhossza 400 m. Cseppkőalakzatainak nagy részét tönkretették a felelőtlen barlanglátogatók. Így jelenleg a barlang legszebb képződménye, az 5 m magas Oltárkő is megcsonkítva, siralmas állapotban van. A filmecske szerény megvilágítással, csak a fejlámpáink fényénél készült.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.