Túraélmény videónapló

TV-rádió erősítőállomás - Csicsói-Hargita

2018 dec 29

Az Uz Bence menedékháztól indul az a kék sávval jelzett túraútvonal, amely átvezet Hargitafürdőről a Madarasi Hargitára. A mi úticélunk a mai nap csak a Csicsói-Hargita. Az Ózon szállótól indulunk, azon a szerpentinező ösvényen, amely folyamatosan keresztezi az egykori sípályát. Felettünk vezet az a kabinos drótkötélpálya, amely a tetőn levő rádió-Tv erősítőállomást szolgálja ki.

Az idő borús, néha felszakadozó ködben haladunk, és már csak a folyamatosan ködbe burkolózó antennák mellett állva vesszük észre azokat. Mivel nincs gps nálunk, viszonylag hideg van és többnyire köd, kevés az idő sötétedésig, ezért nem kalandozunk a tetőn tovább. Rövid ebéd után beereszkedünk Hargitafürdőre, majd a nap hátralevő részében a Kossuth-sziklát keressük fel.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.