Túraélmény videónapló

Via ferrata Ernesto Che Guevara al Monte Casale

2015 jún 28

A Che Guevara via ferráta az általam eddig megmászott leghosszabb vasalt mászóút. A beszállástól a Monte Casale csúcsáig 1400 m szintkülönbség van. Nem annyira nehéz, viszont majdnem végig napsütötte sziklafalakon kell mászni, ami itt és nyáron elég kemény vállalkozás. Főleg egy olyan emberkének, aki a "székely termál" hőmérsékletekhez van szokva :-)

Az ajánlott 4 liter helyett csak 1 liter ivóvizet vittem magammal. Nagyon kevésnek bizonyult, de túléltem :-) Elég körülményes és hosszú a kiindulóponthoz való visszatérés is. Viszont megéri bejárni ezt az útvonalat, mert mászás közben és a csúcson csodálatos kilátás nyílik a Gárda-tó körüli hegyekre, és az idei kedvencemre, a Toblino-tóra.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.