Túraélmény videónapló

Via ferrata Mürren-Gimmelwald - Lauterbrunnen

2015 júl 30

A Mürren-Gimmelwald via ferráta egy viszonylag új vasalt mászóút Svájcban, a Lauterbrunnen-völgyben. Közepesen nehéz, de hihetetlenül látványos. Szokatlan módon, itt nem felfelé kell mászni, hanem lefelé kell ereszkedni. A kiindulópont a festői, magashegyi település, Mürren, ahova kocsival nem lehet feljutni. Innen több mint 2,2 km hosszú vasalt útvonal vezet lefele, a 300 méterrel alább fekvő Gimmelwaldba. A Lauterbrunnen-sziklafal aljában levő parkolóból felvonóval lehet feljutni Mürrenbe, majd Gimmelwaldból vissza.

A vasalt mászóút elején egy bázisugró fedélzet található, majd rövidesen egy bár rövid, kb. 30 méter hosszú, de hihetetlenül kitett rész következik. Lélegzetállító volt itt az érzés, hiszen egy 600 méter magas, függőleges sziklafal oldalának pereme alatt kellett mászni, közvetlenül a felvonó parkolója felett. További csemege volt a vaslétrasorozat, illetve a függőhidak. A hab a tortán az utolsó, nepáli függőhíd, mely csak 80 m hosszú, de 300 méter magasban van kifeszítve. Izgalmas, felejthetetlen élmény volt.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.