Túraélmény videónapló

Zerge vasalt ösvény 2018.10.13

2018 okt 13

A Remetei-sziklaszoros a Torockói-hegység legvadregényesebb szakadékvölgye. A hasadékot két útvonalon lehet bejárni. Az egyik a patak medrében, illetve mellette vezet. A másik lehetőség a Zerge ösvénye a sziklaoldalban.

A kék háromszöggel jelzett, vasalt Zerge-ösvény B/C nehézségű. Bejárása egyik irányba kb. 1 órát vesz igénybe. Amennyiben csak a kaland a fő cél, és nincs szándékunkban tovább túrázni, a Remetei-sziklaszorosban a körút változatot javasolom. A patak medrében a vizen fel, majd a Zerge-ösvényen vissza. Esős időben, illetve télen a meredek sziklaoldalban vezető, kitett, kb. 30 cm széles ösvény veszélyes. A biztonságos haladást, több helyen is, rögzített vassodronyok segítik.

Hivatalosan ez az útvonal sem via ferráta, bár egy veszélyesnek mondható vasalt ösvény, függőleges részekkel. A két végénél veszélyekre figyelmeztető táblákat helyeztek el. A felirat szerint kötelező a felszerelés használata, bár nem pontosítja, hogy milyen. Tapasztalt túrázóknak is érdemes használni a via ferráta felszerelést, ellenkező esetben mindenki saját felelősségére vállalja a kockázatokat.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.