Túraélmény videónapló

Zichy-barlang - Körösrév

2016 márc 19

A Zichy-barlang a festői szépségű Révi-szorosban található. Összhossza több mint 1000 m. Egy enyhén meanderező, hosszú járatból áll, mely az első részben az aktiv, patakos szint mellett egy felső, fosszilis szinttel is rendelkezik. A barlang turisztikailag ki van építve, hidak és vaslétrák könnyítik meg a továbbjutást a hatalmas kőtömbök között.

Én különlegesen érdekeseknek találtam a barlang végén levő, a föld alatti patak két partján keletkezett homokpadokat is. A barlangból folyik ki a Királyerdő-hegység legrövidebb pataka, mely alig 50 m után egy gyönyörű, kétágú vízesést képezve zuhan alá a Sebes-Körös vizébe.

Új bejegyzés

© Minden jog fenntartva. Tilos a webhelyen található szövegek, képek, videók írott engedély nélküli felhasználása vagy újraközlése. © Toate drepturile rezervate. Reproducerea, folosirea textelor, pozelor, filmelor din acest site, prin orice mijloace, este strict interzisa. © Reproduction of any text, picture or video from this website, either in printed or electronic form, without prior written permission, is prohibited.